La CUP-Crida per Girona ha demanat un calendari per a la municipalització de l'aigua. En una bateria de propostes dirigida al govern, la formació també reclama mesures de transparència com un web amb tota la informació referent a la gestió d'AGISSA i una audiència pública.

La formació ha recordat que «l'Ajuntament com a institució té el deure d'informar la ciutadania de les irregularitats que s'han detectat en el servei, i de fer-la partícip de la discussió sobre com s'ha de gestionar l'aigua en el futur».

Les seves propostes per «revertir» la situació són fer públic l'informe municipal sobre l'estat de l'empresa AGISSA que estava previst per a finals de març i explicar els motius del seu retard; fer una audiència pública per exposar l'estat de la qüestió a la ciutadania i iniciar un debat públic sobre el model de gestió; crear un web que inclogui la informació sobre la concessió de l'aigua perquè tothom pugui conèixer-ne el funcionament, l'evolució i les irregularitats que han comportat que el jutge hagi tret la part privada de la gestió d'AGISSA; i convocar la Taula per la Municipalització de l'aigua.