Més de 50 persones van assistir dilluns a la tarda a la jornada Diversitat religiosa i la mort al Casal Bisbe Cartañà de Girona. Durant la sessió, a càrrec del director de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), Francesc Torradeflot, es va presentar Duellum: no tan sols, la primera guia sobre cerimònies funeràries en diverses tradicions religioses i espirituals. Permet consultar les diverses celebracions i cerimònies rituals funeràries i de pregària de Catalunya. El delegat diocesà de diàleg interreligiós i membre de Vivàrium Gerisena, Jaume Angelats; el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell; el vicealcalde, Eduard Berloso; i el eirector de Desenvolupament Corporatiu de Mémora, Josep París, van presentar la jornada.

El contingut, ofereix fitxes informatives dels principals detalls de les pràctiques de cada confessió, de la manera de procedir en els moments abans de la mort, així com del tractament del cos o de com es desenvolupen els rituals que tenen lloc en el moment del funeral. "Duellum" es pot consultar on-line a la web de Mémora i d'Afers Religiosos, i a més a més, està disponible en diferents petits formats segons cada tradició i model, amb la intenció que els llibrets per tradició o creença es puguin utilitzar ad hoc a demanda dels usuaris.

Els principals destinataris d'aquesta guia són les famílies usuàries dels tanatoris i les funeràries, a més del clergat o les persones de referència, professionals o no, de les diverses tradicions i conviccions, així com els professionals que atenen el públic a les mateixes empreses funeràries.

D'altra banda, l'escriptor i poeta Antoni Puigverd, va realitzar una conferència sobre "la mort i l'oblit" i va reflexionar sobre el concepte de la mort com a transformació de la vida i com en la societat actual aquesta ha perdut la força emocional que tenia fa anys.

La jornada va finalitzar amb una taula rodona amb representats de diferents tradicions religioses, que va comptar amb la participació de Mohammed Attaouil, comunitat musulmana de la mesquita de Salt; Homayoun Abtahizadeh, comunitat Bahá'í; Pastor Pedro Bautista Motos, comunitat evangèlica (Església de Filadèlfia) i Sebastià Aupí, comunitat catòlica. Tots ells van destacar la necessitat de sensibilitzar a la societat sobre la importància de la pluralitat en l'àmbit de les creences i els valors.