La Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han inclòs en el seu Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya la iniciativa de la Policia Local de Salt d'elaborar un informe criminològic en el cas de persones reincidents en delictes viaris. El Banc de Bones Pràctiques considera que aquesta experiència representa "una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a d’altres ajuntaments o entitats locals".

El projecte de la policia local, que és una iniciativa de l'agent Daniel Bruns, consisteix en elaborar un informe criminològic en el qual es valora el risc de reincidència del conductor, quan es detecta una problemàtica de reincidència en delictes de trànsit. L’informe parteix de l'atestat, però també es valora la informació que s'obté a través d'una entrevista personal a l’infractor viari.

Quan ja s'ha fet l'entrevista i es té tota la informació, s'analitza a través d'un mètode que s'anomena de Triple Risc Delictiu, que permet obtenir una puntuació que permet preveure el perill de reincidència futura del conductor. Un cop es té la conclusió, l'agent fa una proposta de pena que també està ja pautada en el mètode. Si, per exemple, els resultats donen que la persona presenta risc molt alt de reincidència amb una tendència desfavorable es proposa presó, privació del dret de conduir i comís del vehicle.

En canvi en casos de risc més baix, es recomanen treballs en benefici de la comunitat o una multa; prohibició del dret a conduir, participació en programes de deshabituació d'alcohol i drogues. L'informe s'adjunta a l'atestat i així la judicatura té molta més informació a l'hora de decidir.

Aquest informe i l’atestat, finalment, es remet a la fiscalia i als jutges. Una informació que fins ara no rebien a la judicatura i que ajuda a poder fer unes sentències més eficaces. Amb aquest projecte de la Policia de Salt, que és pioner a Catalunya, el que arriba als estaments judicials és un informe criminològic en el qual hi ha una informació «molt més acurada».?