07 de juny de 2018
07.06.2018

La plaça de la Coma-Cros de Salt es dirà «1 d'octubre»

S'ha fet a partir d'un procés de participació ciutadana que ha comptat amb 200 votants

07.06.2018 | 12:41
La plaça de la Coma-Cros de Salt es dirà «1 d'octubre»

La plaça de la Coma-cros de Salt passarà a dir-se a partir d'ara "1 d'octubre". Un 90% dels ciutadans que va participar en la consulta ciutadana organitzada per l'Ajuntament va votar a favor de posar aquest nom a un espai públic de la vila, mentre que només un 10% s'hi va mostrar contrari.

Dels vots favorables, el 84% es van decantar per fer-ho a la plaça de la Coma Cros, mentre que només un 11% va defensar la plaça del mercat i un 5% per la rotonda de l'autopista. Aquest ha estat el primer procés participatiu que s'ha realitzat a Salt amb la nova plataforma Decidim, que servirà per desenvolupar nous processos participatius i consultes populars en un futur.

El regidor de Participació Ciutadana, Ferran Burch, destaca que aquesta ha estat una primera experiència "positiva" i que obre el camí cap a noves consultes populars: "La valoració és positiva en tant que hem iniciat un nou camí per prendre decisions escoltant què pensen els veïns i veïnes de la ciutat. A Salt ja hem començat una dinàmica de participació que farem servir en altres temes", assenyala.

La consulta ha comptat amb una participació de gairebé 200 vots online. Durant les pròximes setmanes es durà a terme el tràmit per a què aquest espai ubicat davant de la Coma Cros passi a anomenar-se plaça de l'1 d'octubre.

La consulta va sorgir d'una proposta de l'ANC de Salt per denominar "1 d'octubre" a un espai públic de la ciutat. L'Ajuntament va recollir el suggeriment i va decidir obrir a la ciutadania la possibilitat de triar si es volia anomenar un espai públic de la ciutat amb aquesta data i, en el cas d'una resposta afirmativa, quin es considerava que era el lloc més adequat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema