L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va lamentar ahir el que considera un «xou mediàtic» de la Fiscalia Anticorrupció amb l'entrada a l'ajuntament per sol·licitar documentació vinculada al Fons Santos Torroella. L'alcaldessa va destacar que la fiscalia podia haver demanat la informació i se li hauria facilitada i que no calia que haguessin anat ni al consistori. Madrenas va defensar la transparència del consistori en el cas Agissa, en el qual va recordar que en són acusació particular.

També va reiterar que l'ajuntament mai ha destinat diners del cànon de l'aigua a la compra del fons i va afirmar que el Fons Santos Torroella encara s'està pagant i que es fa amb el pressupost ordinari. Va afegir que el primer cop que el consistori posa interès en aquest fons d'art va ser l'any 2001 quan «governava un altre partit polític».

Visites a Salt i Sarrià

Els ajuntaments de Salt i Sarrià també van donar compte de les respectives visites de la Guàrdia CivilEn el cas de Salt, en un breu comunicat van assenyalar que els agents havien arribat al consistori amb un requeriment judicial i que l'Ajuntament havia atès les seves demandes. Des de Sarrià, l'alcalde, Narcís Fajula, va explicar que els havien demanat documentació d'Agissa corresponent als anys 2013, 2014 i 2015, i que també se'ls havia facilitat tot el que havien demanat.