La Flama del Canigó arribarà aquest dissabte a un lloc «emblemàtic» de Girona, durant el tradicional acte de rebuda de la Flama. L'acte anirà a càrrec d'Òmnium Gironès, la Fal·lera Gironina, l'ADAC, la Fundació Llibreria Les Voltes, l'ANC Girona, El Forn i l'Ateneu 24 de juny. Els assistents podran veure a través d'una pantalla que s'instal-larà a la plaça del Vi com la Flama arriba a aquest espai «simbòlic» des d'on il·luminarà la ciutat.

Aquesta no serà l'única novetat de l'any ja que també s'ha organitzat una bicicletada amb inici al pavelló de Fontajau (16:30 hores).

Cap a les sis de la tarda començarà la cercavila a la plaça Independència fins a la plaça del Vi, que estarà amenitzada per la Fal·lera Gironina, els Gegants de Santa Eugènia, els Diables de l'Onyar, la Banda Marcial 504 i Aires Gironins (GEiEG). A la plaça del Vi hi haurà activitats, la lectura del manifest a càrrec de Lluïsa Geronès, de l'associació AKAN Girona (escrit pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, escrit des de la presó de Soto del Real), i la distribució de la Flama a diferents entitats.

Revetlla groga

La traca final anirà a càrrec dels Diables de l'Onyar i, després, als jardins de Fora Muralla hi haurà la «Revetlla groga» de Sant Joan que a partir de les vuit del vespre organitza l'entitat Girona Vota. Allà hi haurà un servei de bar i música fins a l'hora del sopar popular, que té un preu de 18 euros. Els beneficis es destinaran a la caixa de resistència.