Els Reis han arribat avui poc al voltant al migdia a la província de Girona, on aquesta tarda presidiran la cerimònia de lliurament dels premis promoguts per la FPdGi i poc després han mantingut una trobada informal amb una vintena de joves guardonats en les edicions del 2010 a 2017.

La reunió ha tingut lloc a l'Hotel Camiral del municipi de Caldes de Malavella, on la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) celebrarà demà la seva segona jornada d'activitats amb presència dels Reis, després que el reis Felip i Letícia presideixin aquesta tarda la gala de lliurament dels premis al centre d'esdeveniments Mas Marroch del Celler de Can Roca, al municipi de Vilablareix.

El president de la FPdGi, Francisco Belil, ha rebut als Reis en arribar a l'Hotel Camiral, en la terrassa del qual han mantingut aquesta trobada informal amb 18 joves premiats, abans d'assistir a un dinar de treball amb el Consell Assessor de la Fundació i presidir una reunió del patronat de l'organització, segons han informat fonts de la Casa del Rei.

Felip VI ha agraït la presència dels 18 premiats i que es consolidi aquesta trobada anual, al qual han assistit Belil i la directora de la FPdGi, Mónica Margarit, que ha durat una mica més de tres quarts d'hora i en el que els Reis s'han assegut entre els joves per intercanviar impressions amb ells de forma distesa, en una trobada lliure de normes de protocol.

El reis Felip i Letícia van inaugurar el 2016 aquest costum de mantenir en arribar a Girona una conversa informal amb els guardonats en les edicions anteriors d'aquests premis anuals, instituïts per reconèixer la labor de joves i entitats que destaquen per la seva capacitat emprenedora amb projectes innovadors.

En la trobada han participat els joves Borja Ibáñez i Pau García-Mil (premiats el 2010), Pere Barri (el 2011), Guadalupe Sabio (el 2012), Felipe Campos i Auxiliadora Toledano (2013), Mohammad El Amrani, Alberto Enciso, Hugo Fontela i Ignasi Belda (2014), Héctor Colunga i Samuel Sánchez (2015), Luz Rello, Andrés Salado i Elena Medel (2016) i Damià Tormo, Miriam Reyes i Héctor Gómez (2017).

A continuació, els Reis han assistit al dinar de treball amb el Consell Assessor, la vintena de membres del qual té com a tasca proposar, analitzar, valorar i recomanar els projectes que pot desenvolupar la FPdGi.

Després de la reunió amb el patronat, òrgan del qual formen part unes seixanta empreses, entitats o persones a títol individual que contribueixen al pressupost de la fundació, el rei Felip i doña Letícia es traslladaran a l'espai Mas Marroch, a Vilablareix, per presidir la cerimònia de lliurament dels Premis FPdGi 2018, que, com és tradicional, anirà seguida d'un sopar.

En la present edició, han estat guardonats la cantant Soleá Morente i el violoncel·lista Pablo Ferrández (Arts i Lletres ex aequo), l'enginyera de Càceres María Escudero i el químic Guillermo Mínguez (Investigació Científica exaequo), l'enginyer José Miguel Bermúdez (Empresa), l'emprenedora social Arancha Martínez (Social) i l'organització francesa Article 1.