Un total de 21 nois i noies dels diversos centres educatius de la ciutat van participar dimecres en l’acte de reconeixement a l’alumnat amb la millor nota de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà del curs 2017-2018. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada del regidor d’Educació i Esports, Josep Pujols, va presidir l’homenatge, que es va celebrar al Saló de Descans del Teatre Municipal.

“L’acte d’avui és un reconeixement solemne que ens enorgulleix com a ciutat perquè el que heu assolit totes i tots com a estudiants sobrepassa allò que és ordinari i, aplicant valors com el sacrifici, l’esforç o la tenacitat, heu aconseguit un mèrit que ara la ciutat us agraeix”, va destacar l’alcaldessa.

Pel que fa als cicles formatius,es va reconèixer la tasca d’Ainoa Duch Díaz (La Salle), Jordi Serrano Caballero (Escola Hostaleria i Turisme), Yesenia Rosa Guerrero (Montilivi), Marta Ginesta Bonmatí (Narcís Xifra i Masmitjà), Jaume Boix Fàbrega (Santa Eugènia), Algen Mary Hontucan Dolalas (Escola Tècnica Girona) i Alba Alsina i Armengol (FEDAC Sant Narcís).

En relació amb el batxillerat, el reconeixement es va fer als alumnes Albert López Lombardia i Aleix Torres Camps (Bell-lloc del Pla), Pol Valero Pallares (La Salle), Verónica Rina García (Les Alzines), Laia Trasserra Vila (Maristes), Arnau Sabater Mezquita (Montessori-Palau), Laura Cullell Salamanya (Vedruna), Claudia València Díez (Carles Rahola), Rosa Milian Costa (Jaume Vicens Vives), Aida Coll i Corominas (Montilivi), Èlia Teixidor Ayala ( Narcís Xifra i Masmitjà), Valerie Georget Katimi Varela (Santa Eugènia), Martí Rodríguez Pont (Santiago Sobrequés) i Yeva Yeremeychuk (Montjuïc Girona International School).

Durant l’acte, el jove Òscar Martínez, que va cursar el cicle formatiu d’Educació i Control Ambiental a l’Institut Montilivi i que ha escrit el llibre "L’isard, el vigilant dels cims", es va adreçar als nois i noies homenatjats per presentar el seu projecte i explicar les seves experiències personals. El toc musical a la jornada el va posar l'alumnat de flauta travessera de l’Escola Municipal de Música, acompanyat per la professora Irene Ferrer.