Una aturada en el subministrament elèctric a la cruïlla que uneix el carrer de la Rutlla amb el Carrer de la Creu, al bell mig de l'Eixample de Girona, va provocar que la majoria d'establiments de la zona perdessin la llum durant dues hores ahir al matí. Els problemes van començar a dos quarts de vuit del matí i es van allargar fins a dos quarts de deu.

Els veïns i comerços afectats van explicar que la situació els va agafar per sorpresa, ja que, segons asseguren, molts d'ells no havien rebut cap tipus avís previ ni cap notificació. A més a més, bona part dels establiments que van patir les conseqüències van destacar que els seus negocis no estaven inclosos en la llista que Endesa havia facilitat a alguns dels edificis de la zona on hi havia penjada una alerta del tall de subministrament elèctric.

Els comerciants van recordar que, en aquestes situacions, el més important és que l'empresa informi sobre les tasques de manteniment per poder gestionar millor el problema. «Si t'adverteixen el dia anterior, pots minimitzar les pèrdues per aturar dues hores la feina», va declarar un dels afectats.

Per la seva banda, Endesa va afirmar que tots els edificis implicats havien rebut una notificació. Els operaris que van realitzar les tasques de manteniment van explicar que les tasques feien referència a una descàrrega programada per fer una millora en la instal·lació elèctrica perquè s'estaven utilitzant connexions que no es podien suportar. Al final, les tasques van acabar una hora abans del que s'explicava a les notificacions dels edificis que sí que estaven avisat.