Girona tornarà a convertir-se en la capital de la moda arreu de la província. Així ho demostrarà GiModa, la Setmana de la Moda, que tindrà lloc el 20 i el 21 de setembre al Monestir de Sant Pere de Galligants. El projecte estrella de l'Associació gironina per a la promoció de la moda, Agimod, i l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació, són els responsables d'organitzar l'esdeveniment, que presenta un nou concurs adreçat a joves dissenyadors. A més a més, la jornada professional que proposen té la intenció d'incentivar la reflexió al voltant de la moda sostenible i l'economia circular.

Una de les novetats més destacades del proper GiModa és el canvi de dates, que passaran del juny al setembre, i també d'emplaçament, del Teatre Municipal al Monestir de Sant Pere de Galligants, espai obert idoni per a les desfilades i conferències. Tots aquests canvis es van confirmar ahir durant la presentació de la cerimònia dedicada al món de la moda, introduïda per la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana: «Ja són quatre anys que fa que realitzem l´esdeveniment, apostant per aquest sector emergent a la ciutat de Girona». El plat fort de la quarta edició consisteix en un concurs adreçat als joves dissenyadors emergents d'arreu del país que podran lluir-se en alguna de les desfilades programades en qualsevol dels dos dies de programa. «És importantíssim promoure la moda catalana i el talent. Per sort, ens han acompanyat marques reconegudes i institucions que ens han donat molta força», va apuntar la vicepresidenta d´Agimod, Judit Dalmau, fent referència al nou certamen que pretén donar visibilitat als joves amb empenta. Les bases de la competició es troben a la pàgina web de GiModa, on s'indica que les sol·licituds de participació es poden enviar entre els dies 6 i 10 d'agost via correu electrònic, amb la documentació requerida adjunta. L´acceptació de sol·licituds es comunicarà com a màxim el 18 d'agost. Agimod no només promou la Setmana de la Moda, sinó que durant l'any organitza networkings diversos, està immersa en la redacció d´un llibre i promou diversos esdeveniments que aglutinen el sector, va explicar Sílvia Castelló, presidenta d´Agimod. Ella mateixa va recalcar l´autoconfiança necessària per tirar endavant el projecte: «Agimod té la voluntat d´aglutinar el sector, però ens ho hem de creure per poder-ho aconseguir».

Aposta per la sostenibilitat

Seguint el fil de l´anterior edició, la jornada professional d´enguany anirà al voltant de l´economia circular aplicada a l´àmbit de la confecció. «La sostenibilitat es podrà veure en els dissenys que presentaran algunes de les marques i també hi haurà molta informació a les conferències», afirma Sílvia Calvo, fundadora de la firma Sylvia Calvo BCN, dedicada a produir peces de roba amb materials ecològics, com ara reaprofitant sacs de cafè.