L'Ajuntament de Salt organitza diverses sessions informatives el pròxim 19 de juliol a la sala de plens amb l'objectiu de resoldre els dubtes que tinguin els veïns i veïnes amb la implantació de la nova zona verda. A la reunió hi assistirà l'alcalde, Jordi Viñas, i el regidor de Mobilitat, Toni Vidal.

Les noves zones verdes, que es pintaran durant la segona quinzena de juliol, i les noves places de zona blava, que s'estan pintant aquesta setmana, entraran en funcionament el pròxim dia 6 d'agost.

Les places de zona verda són d'ús preferent per als residents de la zona i estan ubicades al costat de grans equipaments i serveis amb l'objectiu de facilitar l'aparcament dels veïns i veïnes.

Les zones blaves s'ubiquen a zones comercials per tal de facilitar la mobilitat dels vehicles en benefici del comerç.

Els vigilants informaran a partir de l'1 d'agost els usuaris de l'entrada en funcionament de les noves zones d'estacionament per pagament per resoldre dubtes.

A més, l'Ajuntament farà una campanya porta a porta difonent un díptic informatiu on s'especifica com funcionarà el nou servei i el cost. A través del web municipal, els veïns i veïnes tindran accés al web de pagament d'abonaments i tota la informació sobre les zones verdes i una adreça de correu per a poder fer consultes.

El cost dels diferents abonaments per a una persona empadronada a Salt serà de 20 euros anuals, 10 euros trimestrals , 5 euros mensuals o 0,25 cèntims per dia complet.

En aquests moments, la vila compta amb 416 places de zona blava. Amb la nova planificació, aprovada ja per junta de govern, hi haurà 625 places de zona blava i 658 de zona verda. En total, 1.283 places que passaran a ser de pagament. La idea del govern local és que les zones blaves serveixin per afavorir la rotació de vehicles, especialment d'aquella gent que ve de fora a comprar o a utilitzar els equipaments de la vila, mentre que amb la verda volen protegir i facilitar l'estacionament dels veïns de Salt.