14 de juliol de 2018
14.07.2018

Els veïns de Sant Narcís proposen 98 actuacions en la fase participativa del pla integral del barri

A partir d'ara s'analitzaran les prioritats i s'elaborarà un document tècnic per executar les demandes veïnals · Hi ha propostes de mobilitat, convivències, cultura, urbanisme, joventut i comerç, entre d'altres · La idea és tirar-les endavat durant els propers 15 anys

14.07.2018 | 01:09
Els veïns de Sant Narcís proposen 98 actuacions en la fase participativa del pla integral del barri

L'últim taller de la fase de participació ciutadana del Pla integral de Sant Narcís va celebrar-se dijous i va servir per recollir fins a 98 actuacions proposades per part dels veïns del barri durant els pràcticament dotze mesos que ha durat el procés. Ara s'entrarà en la fase de revisió i priorització d'aquestes propostes, segons l'Ajuntament, per elaborar el document tècnic del pla integral i on es recollirà també com executar les demandes veïnals. L'esborrany del document es presentarà a la ciutadania abans d'aprovar-se, si s'escau, en el Ple municipal.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, i va indicar que «la participació ciutadana és un repte que tenim com a ciutat però el treball que heu fet durant aquests mesos és un exemple de com es pot treballar de forma col·lectiva per al bé comú del barri i de la ciutat», va destacar, afegint que «vull també fer un punt d'autocrítica perquè ens hauria agradat que hi participés més gent, però hem aconseguit un nivell qualitatiu amb uns grans resultats i ara, més enllà de les xifres, el que importa són les conseqüències que tindrà aquest procés i aquest pla integral per a Sant Narcís». De fet, la participació seguirà en els propers passos.

Entre les propostes d'acció que s'han assenyalat, hi ha aspectes relacionats amb cadascuna de les tres grans taules de treball. De territori, per exemple, hi ha revisar els límits del barri i dels àmbits escolars, crear un aparcament dissuasiu lligat amb la línia 5 del bus urbà, convertir Sant Narcís en un eix comercial, crear quatre parcs canins més o millorar l'urbanisme i els usos de diferents zones i edificis del barri.

De convivència, detectar gent gran amb soledat no volguda al barri, ampliar les activitats extraescolars, fer sessions de cinema a la fresca o crear un espai jove autogestionat. I, finalment, de dinamització: estudiar el patrimoni viu del barri, potenciar el bèlit, obrir el projecte La Volta a altres col·lectius o fer gimnàstica saludable al parc de la Comtessa Ermessenda. La idea, es éxecutar-les durant els propers quinze anys, quan s'aprovi.

El Pla integral va començar el 12 de juliol del 2017 amb el taller d'igualtat. Des del setembre s'han portat a terme diverses reunions de les taules de treball del pla, en les quals han participat una vuitantena de persones.

L´Ajuntament de Girona va impulsar el procés per redactar el Pla integral de Sant Narcís amb la finalitat de promoure l´harmonia, la identitat i les potencialitats del barri amb l´objectiu de cercar noves oportunitats i donar una resposta social, territorial i econòmica per obtenir-ne un impacte positiu. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit