L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s'ha reunit aquest matí amb el vicepresident de la xarxa de ciutats jueves Rede Judiarias de Portugal, Antonio Manuel das Neves Nobre Putia, que alhora és alcalde de la població portuguesa de Castelo de Vide.

A la trobada també hi han assistit el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i la directora del Patronat Call de Girona, Assumpció Hosta, per tal de consolidar les bases de col·laboració amb Portugal. Cal destacar que Girona ostenta la vicepresidència de l'Associació Europea del Patrimoni Jueu, i la rede portuguesa n'és un membre destacat del seu comitè executiu.

La Rede de Judiarias de Portugal és una associació de caràcter públic que té com a objectiu actuar conjuntament en defensa del patrimoni urbà, arquitectònic, ambiental, històric i cultural relacionat amb el patrimoni jueu Portuguès. Fundada l'any 2011, combina la recuperació històrica i patrimonial amb la promoció turística, i dona a conèixer la gran contribució dels jueus portuguesos en la història mundial, des de la ciència nàutica que fa més de 500 anys va donar un pas avançat a l'inici de la globalització, a l'evolució de l'economia mundial i la medicina entre moltes altres.

Actualment esta formada per 37 municipis, repartits entre tot el país, la seva seu social es troba en el municipi de Belmonte, que a més d'haver recuperar el llegat arquitectònic i urbanístic compta avui amb una de les comunitats jueves més emblemàtiques de tot Portugal.