La CUP-Crida per Girona critica la mesura de prohibir la circulació de gossos en alguns espais públics de la ciutat,

Lamenta que es posi en marxa la iniciativa "sense acordar-la amb les associacions veïnals dels barris afectats, i ha reclamat més diàleg amb els diferents col·lectius implicats", com ara els propietaris de gossos.

En un comunicat, els cupaires consideren que la prohibició de dur gossos en certes zones de la ciutat "no solucionarà les problemàtiques de fons com ara l´incivisme de certs propietaris", i fa una crida a impulsar "campanyes de sensibilització".

La formació també destaca que el març del 2017 al Ple municipal es va debatre una moció presentada pel PACMA i la CUP-Crida per Girona per a millorar els drets dels animals i també per reduir les afectacions que pot causar la tinença d´animals, "però que el govern va preferir desestimar-la i obviar el debat", afirma la formació.

La moció proposava mesures com endegar un projecte municipal per facilitar un procés d'esterilització de gossos i gats; treballar perquè no hi hagi venda d'animals exòtics, una campanya de multes a propietaris de gossos que no recullin els excrements; o incrementar els espais públics pensats per a gossos per evitar conflictes.

Els cupaires denuncien que "el govern s´ha negat a aplicar aquestes mesures i, en canvi, ha acabat impulsant mesures de cara a la galeria com la prohibició de dur gossos en espais concrets de la ciutat".

Finalment, des de la formació denuncien que "el govern estigui utilitzant els agents ambientals per a posar multes a propietaris que porten gossos als espais prohibits, en comptes de reforçar funcions molt més prioritàries pel que fa als reptes ambientals que té la ciutat en aquests moments".

  • És encertada la decisió de l'ajuntament de Girona de prohibir els gossos en tres places de la ciutat?