Baralla mortal a Salt i segon crim de l´any a les comarques gironines. Un home en va matar un altre a ganivetades dimecres a la nit davant d´un bar del carrer Doctor Ferran. El presumpte agressor va ser arrestat pels Mossos d´Esquadra al mateix local.

El motiu de la discussió mortal encara es desconeix però tant la víctima com el presumpte agressor són coneguts per la policia per la seva multiplicitat pel que fa als antecedents policials. La víctima mortal era un veí del poble força conegut per la seva adicció a les drogues i comptava amb uns 70 antecedents policials. Tenia 45 anys, i era de nacionalitat espanyola.

Està previst que el detingut, també veí de Salt, de 54 anys, nacionalitat espanyola i acusat pels Mossos com a presumpte autor d´un homicidi dolós, declari davant del jutge de guàrdia de Girona durant les pròximes hores.

Pel que fa al mort, el seu cos es troba a l´Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, on se li practicarà l´autòpsia, que ha d´aclarir si les ganivetades van ser la causa de la mort.

La Divisió d´Investigació Criminal dels Mossos a Girona s´ha fet càrrec de la investigació. La nit de dimecres van treballar sobre el terreny fins cap a les quatre de la matinada i van trobar l´arma del crim. Un ganivet plegable d´uns 20 centímetres de fulla ocult al cim de la cisterna del vàter. I també van prendre mostres al carrer on hi havia la víctima, entre d´altres.

Una cervesa després del crim

Un dels testimonis clau de la policia, en té almenys quatre, és un veí del bloc de sobre el bar que era al local en el moment dels fets. Aquest explicava ahir al matí el succés i com li sobtava tot plegat i, sobretot, per la sang freda del presumpte agressor quan ja s´havia produït la mort.

Segons va relatar, la discussió va començar a dins del bar, on ja hi havia la víctima prenent una cervesa amb un noi. Després, va arribar el presumpte agressor.

Ambdós van estar dins del local i al cap d´una estona van començar a discutir, relata el testimoni. La discussió va anar a més i es va traslladar al carrer, on va començar la baralla física. La víctima va dir a l´agressor: «Què mires, què mires?» i li va fer una empenta, segons descriu el jove.

Van esbatussar-se i tirar-se per terra fins que l´agressor va clavar diverses punyalades a la víctima, quatre a la zona del tòrax. Un cop la víctima ja estava estesa a terra, l´agressor es va mirar els testimonis i els va dir «vosaltres què hauríeu fet?», com si s´excusés que l´havia matat perquè, diu el testimoni, l´havia increpat.

Posteriorment, l´agressor va tornar a l´interior del local, va amagar el ganivet al lavabo i se´n va tornar a la barra a prendre una cervesa fins que el van detenir, segons el testimoni. Tant la víctima com l´arrestat es coneixien i freqüentaven el bar. .