L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas Albert Bramon després del trencament de les relacions entre el consistori i l'Estat durant el govern del PP arran dels fets de l'1-O i d'un primer apropament amb la nova delegada socialista Teresa Cunillera fa un mes.

L'objectiu principal de la trobada va ser reprendre i normalitzar les relacions entre les administracions i tornar a posar sobre la taula diverses qüestions municipals, principalment el projecte del baixador del tren d'alta velocitat (TAV) de l'aeroport de Girona-Costa Brava que Madrenas insisteix a mantenir en peu.

El primer contacte de l'Ajuntament amb el nou govern de Pedro Sánchez va ser una reunió entre Madrenas i la nova delegada de l'Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, el 3 de juliol. En el marc de la trobada, l'alcaldessa li va entregar una carta amb una sèrie de reivindicacions.

El mateix dia, el garrotxí Albert Bramon va prendre possessió del seu càrrec de subdelegat sense comptar amb la presència de Madrenas, substituida pel primer tinent d'alcalde Eduard Berloso.

Després d'aproximadament deu mesos de tensions polítiques arran dels fets del primer d'octubre, Madrenas i Bramon es van trobar ahir en una reunió cordial i amb voluntat per les dues bandes de reprendre el fred contacte institucional.

Un dels punts més rellevants de la reunió va ser la construcció del baixador del TAV de l'aeroport de Vilobí d'Onyar. Madrenas va mostrar el projecte que havia realitzat el consistori amb la voluntat que es mantingués després que el mateix subdelegat qüestionés la iniciativa la setmana passada.

Altres temes que es van tractar van ser els projectes del Parc de les Casernes, l'arxiu provincial, assumptes de la Fiscalia i processos judicials oberts, entre altres. A través del seu compte de Twitter, Madrenas va confessar que la reunió havia servit per repassar «temes que l'Estat té pendents a Girona i que afecten l'Ajuntament i als veïns i veïnes. He insistit en la necessitat de passar de les paraules als fets».

Per la seva banda, Bramon va afirmar: «Estaré encantat de poder col·laborar amb l'Ajuntament de Girona i establir-hi un diàleg productiu en la línia dels que hem establert amb altres ajuntaments de les comarques gironines», com Olot, Foixà, Blanes o Portbou.