Cinc joves, un d'ells menor d'edat, han acabat detinguts pels Mossos d'Esquadra per robar de manera violenta una cadena d'or del coll d'un ciutadà al barri de Santa Eugènia de Girona.

La detenció va anar a càrrec dels agents de la comissaria de Girona. Els arrestats són quatre homes, de 18 i 19 anys, i un menor d'edat, tots ells de nacionalitat marroquina i veïns de la Bisbal d'Empordà, Girona i Salt. Tots ells estan acusats de ser els presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació.

Els fets es remunten a quarts de set de la tarda del 26 de juliol, quan els Mossos van ser alertats per un ciutadà que havia patit un robatori amb violència al carrer Maçana.

La víctima va explicar a la policia que mentre caminava pel car­rer a l'alçada d'un garatge, cinc joves de nacionalitat marroquina el van envoltar i el van fer caure de manera violenta.

Un cop a terra, els joves li van sostreure una cadena d'or que duia al coll mentre li propinaven cops de peu i de puny a la zona de les costelles. Un cop els lladres van obtenir el seu botí van fugir del lloc corrent. Els Mossos d'Esquadra, un cop van obtenir la descripció dels delinqüents, van fer una recerca per la zona fins a l'estació de tren. Allà van localitzar dos grups, un de tres joves i un altre de dos.

Els nois coincidien amb la descripció facilitada per la víctima. La policia els va identificar i escorcollar.

De resultes de l'escorcoll van localitzar la cadena trencada. Els Mossos van detenir els joves, quatre majors i un menor d'edat, per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Els detinguts majors d'edat van passar a disposició judicial del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona. Per la seva part, el menor d'edat va ser lliurat als seus tutors legals i citat per comparèixer a la Fiscalia de Menors de Girona.