L'Hospital de Santa Caterina de Salt tindrà una nova unitat per a malalties importades que tractarà tant a adults com a nens i serà atesa de manera integrada pels experts sota uns protocols assistencials únics.

Segons ha informat l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) de la Generalitat aquest dijous en un comunicat, la nova organització en l'atenció a la patologia importada permetrà oferir una qualitat assistencial major al pacient immigrant resident i al viatger, així com una resposta més ràpida .

La nova unitat, que estarà coordinada pel cap de la Unitat de Salut Internacional, Ramon Dalmau, recull la trajectòria de les unitats de Malalties Tropicals i Salut Internacional en funcionament a l'hospital des de fa molt anys.

La unitat de Malalties Tropicals tracta anualment entre 100 i 150 pacients, sent les malalties parasitàries les més freqüents en pacients immigrants, i diarrees de tipus bacterià o parasitària en el cas dels viatgers que vénen per turisme, treball i cooperació.

En el cas de la unitat de Salut Internacional es van registrar un total de 70 visites a causa d'una malaltia importada, 56 de les quals eren casos nous i 14 visites de seguiment, a més, la majoria dels casos (60%) van ser per diarrea .

Doctors de l'àmbit de la dermatologia i la pediatria han destacat la nova unitat funcional pel creixement de patologies dermatològiques importades, en el primer cas, i per l'elevat nombre de menors d'entre 0 i 14 anys de l'àrea de referència de l'hospital, que són un 21,4% del total de la població infantil, 26.800 persones.