La CUP-Crida per Girona ha reclamat la retirada immediata de les àguiles franquistes que hi ha al pont de l'Aigua. Es tracta de quatre escuts de grans dimensions, dos dels quals corresponen al terme de Girona i els altres dos al terme de Sarrià de Ter. Al mes de gener, els governs de Girona i de Sarrià van fer públic el seu compromís de retirar-les abans de l'estiu, però de moment no s'ha fet cap actuació. Els consistoris al·leguen que estan pendents d'una autorització per part de la Generalitat.

La formació recorda que el juliol del 2017 el Ple municipal va aprovar per unanimitat una moció de la CUP-Crida per Girona i de l'Assemblea de Joves del Gironès contra la presència de símbols franquistes a la ciutat, i ha denunciat el seu incompliment un any després. El text aprovat indica que caldria «iniciar un pla d'actuació que prevegi la retirada immediata de la simbologia i nomenclatura franquistes» de la via pública. La moció també preveia que el consistori gironí impulsés polítiques actives de recuperació i dignificació de la memòria històrica al conjunt dels barris, així com celebrar un acte commemoratiu quan s'hagi retirat tota la simbologia franquista que serveixi d'homenatge als gironins i gironines que van patir la repressió franquista.

La CUP deplora que encara resti simbologia vinculada a la dictadura a la ciutat. En aquest sentit, la CUP destaca que l'Ajuntament de Girona continua tenint mancances pel que fa a les polítiques de recuperació i dignificació de la memòria històrica, i reclama que es compleixin les recomanacions del Memorial Democràtic de la Generalitat.