L'Ajuntament de Girona oferirà aquest curs 2018-2019 un total de 422 propostes en el marc del programa de Recursos Educatius. El regidor d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Josep Pujols, va presidir ahir a la Casa de Cultura la presentació de les activitats. Durant l'acte, el doctor en biologia i expert en neurociència i educació David Bueno va pronunciar la conferència "La motivació com a valor fonamental a l'aprenentatge".

Aquest curs s'incorporen al programa un total 59 activitats noves respecte el curs passat. Amb la voluntat de potenciar les vocacions científiques i tecnològiques, cal destacar que algunes de les noves activitats que s'incorporen al programa són "Experiències Matemàtiques", una visita dinamitzada a l'exposició de matemàtiques del Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona i un itinerari matemàtic al Barri Vell de Girona que s'incorpora als itineraris de la Caseta. A més, també cal ressaltar la incorporació de l'activitat "Aprendre a l'hort de l'escola", una proposta organitzada per l'Ajuntament de Girona, la Fundació la Caixa i la Fundació Drissa que incorpora els valors de la intergeneracionalitat, la cohesió i la integració, clau en el concepte de Girona com a ciutat educadora.

Enguany també hi ha cinc entitats noves que passaran a formar part de la Taula de Recursos Educatius: el Girona FC, el Banc de Sang i Teixits, Tirabuixó, l'Associació DMD i la Casa de la Música del Gironès. En aquest sentit, cal destacar que el programa de Recursos Educatius està gestionat per l'Ajuntament de Girona juntament amb les 75 entitats, institucions i serveis municipals que integren la Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona.

Les activitats del programa de Recursos Educatius han estat preparades per donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat, que podran trobar recursos relacionats amb el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, la història i l'art, la lectura i l'escriptura, l'esport, la salut, el civisme i la participació, l'educació ambiental, la ciència, el teatre, la innovació i la creativitat, entre molts altres. El programa és el resultat d'un treball integral i en xarxa de les entitats i serveis municipals que formen part de la Taula de Coordinació de Recursos Educatius de Girona.

El curs passat van participar a les activitats un total de 30.105 persones usuàries, una xifra que representa un increment del 8% respecte el curs anterior. A les activitats del programa hi han participat el 100% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona i un 76,56 % de l'alumnat que hi està matriculat. A banda, també han fet ús dels recursos educatius alumnat de fora de la ciutat, de la resta de comarques gironines, de comarques catalanes, de la Catalunya Nord, de l'Estat espanyol i i d'altres llocs d'Europa. El professorat ha valorat el programa de recursos educatius amb un 8,81.

El programa de Recursos Educatius és una concreció de la voluntat de Girona com a ciutat educadora en la idea de la corresponsabilitat social en educació.