El PSC de Girona ha presentat una moció on demana que l'Ajuntament potenciï diferents serveis de salut, entre els quals hi ha el d'augmentar els parcs de salut a Girona Est, zona Palau-Els Químics i Santa Eugènia, que les escoles tinguin una oferta d'activitats físiques o esportives extraescolars públiques per a tothom i que la ruta verda tingui millors condicions d'il·luminació i d'accessibilitat.

Els punts d'acord que proposa la moció són augmentar el nombre de parcs de salut per tenir-ne al conjunt de barris, per completar els ja existents i donar servei als diversos sectors de la ciutat. Aquesta proposta és factible, perquè l'Ajuntament participaria en el programa del Dipsalut i ho podria fer en coordinació amb els centres cívics.

La moció dels socialistes també inclou la senyalització, la il·luminació i l'accessibilitat de la via verda a Girona. Amb especial atenció a la ruta que passa per Sant Daniel i als trams de connexió amb Salt, Fornells i Vilablareix. D'altra banda, l'últim punt de la moció per potenciar la salut preveu que l'Ajuntament treballi braç a braç amb les escoles de primària perquè totes disposin d'una oferta d'extraescolars d'activitats físiques o esportives públiques atractives per a tots els infants.

«El Departament de Salut va emetre un informe on se certificava que els adults i la gent gran que fan una activitat física regular poden reduir el risc de patir diabetis entre el 2% i el 40%; les malalties cardiovasculars, en un 35%; les caigudes, la depressió i la demència, el 30%; els dolors musculars i d'articulacions, el 25%; i el càncer (colorectal i de mama), el 20%. Aquest mateix informe recomana com a mínim 30 minuts d'activitat física moderada», va explicar el regidor del PSC Joaquim Rodríguez.