Desenes d'usuaris van estrenar ahir la nova línia L9 de TEISA que connecta Salt i la UdG. Els autobusos, que transcorren entre Salt i Girona, circulen pel passeig d'Olot i pel carrer Emili Grahit fins arribar al Campus de Montilivi de la UdG. La línia, que està operativa cada hora dels dies feiners de dilluns a dissabte -exceptuant el mes d'agost- es va posar en marxa ahir, coincidint amb l'inici del curs universitari. La Generalitat i TEISA han impulsat aquest projecte després d'anys de revindicacions demanant aquest nou servei. Segons el gerent de TEISA, Àlex Gilabert, «amb aquesta nova línia s'acaba una petició històrica de la ciutadania, que demanava més connexió entre ambdues poblacions i el campus universitari de la ciutat».

L'horari del servei dels autobusos que surten de Salt en direcció a la UdG és cada hora, des de les 7.35 hores fins a les 21.35 hores, arribant al Campus a les hores en punt; i per als que surtin de la UdG en direcció a Salt és també cada hora, de les 8.09 h a les 21.09 hores, coincidint amb l'horari de finalització de les classes.

Pel que fa als títols de transport, a banda del bitllet senzill (1,40 ?) i els descomptes per a famílies nombroses i monoparentals (del -20% i del -50%, segons categoria), la línia està integrada a l'ATM.