Els habitants de la ciutat de Girona s'estan acostumant al vol d'helicòpters a baixa alçada. Divendres de la setmana passada, un aparell de la Guàrdia Civil va fer diverses passades sobre la ciutat i altres municipis de la demarcació, el que va provocar molts comentaris entre veïns i també a les xarxes socials. Aquest dilluns, els helicòpters han tornat a ser protagonistes. Al voltant de les cinc de la tarda, cinc helicòpters militars de grans dimensions han sobrevolat la ciutat a poca alçada abans d'aterrar a l'aeroport de Girona.

Els helicòpters procedien de la base francesa de Valença, on han participat en un exercici conjunt amb l'exèrcit francès. Segons ha confirmat la Subdelegació de el Govern espanyola, els cinc helicòpters "han fet una aturada tècnica a l'aeroport Girona-Costa Brava i han reprès el vol en direcció a Saragossa" L'armada francesa havia fet públic aquestes pràctiques, difonent també algunes imatges dels helicòpters de l'exèrcit.

Des del PDeCAT, el senador gironí Joan Bagué ja ha anunciat la presentació d'una bateria de preguntes al govern de Pedro Sánchez exigint explicacions "sobre els motius per sobrevolar la ciutat de Girona a baixa alçada per part d´uns helicòpters de l´exèrcit de l´aire". Des de la CUP, el regidor de Girona Lluc Salellas ha recordat que "fa dies que Girona viu episodis d'aquest tipus" coincidint amb la proximitat del primer aniversari de l'1-O. "Calen explicacions del Gobierno "progresista" (sic)" ha dit en una piulada a Twitter. També a la mateixa xarxa social, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha relacionat el pas dels helicòpters militars amb la retirada de simbologia franquista del Pont de l'Aigua de Girona.

L'operatiu ha tornat a motivar molts comentaris a les xarxes socials