L’Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres per recuperar l’antiga font de l’Abella. Aquesta és una reivindicació dels veïns i veïnes del barri de Montilivi i va ser un dels projectes més votats en els pressupostos participats del 2016 a la zona de Montilivi-la Creueta.

Les actuacions preveuen l’arranjament d’un paratge natural al voltant de l’antiga font, que es destinarà a espai d’esbarjo i ús social i on es col·locaran taules de pícnic. També està prevista la connexió de dues parts del barri de Montilivi a través d’un accés de vianants adaptat i abalisat. La zona que s’adequarà per al pas de persones ja és una drecera utilitzada habitualment tant pels veïns i veïnes com pels membres de les comunitats educatives i esportives ubicades a la zona del campus de Montilivi.

Les tasques previstes inclouen la instal·lació d’una font connectada a la xarxa d’abastament d’aigua potable en l’esplanada que s’endinsa en el bosc a peu d’una alzina surera, al costat del Centre d’Educació Especial Font de l’Abella.

La font no s’ubicarà exactament al mateix punt on hi havia la font original, ja que l’antiga -de la qual encara es conserven les restes- s’abastava d’una deu d’aigua que actualment està inoperativa. Posteriorment, als anys 60, es va tornar a posar en funcionament la font, en una altra ubicació, però es va tapiar a causa del fet que s’abastia d’una deu amb aigua no potable i contaminable.

El termini estimat de duració de l’actuació és de tres mesos i l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Construccions Pere Miquel SL per un import de 17.371,97 euros (IVA inclòs).

“Des de l’Ajuntament de Girona treballem escoltant els barris i portant a terme projectes que apostin per recuperar els elements identitaris i de cohesió social de la ciutadania en cadascun dels sectors. La construcció de la nova font de l’Abella respon a aquesta voluntat de l’equip de govern”, ha indicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas