01 de octubre de 2018
01.10.2018
Diari de Girona

Girona commemora l'aniversari de l'1-O amb una concentració

Els assistents reclamen que «s'obrin les presons» i que es faci efectiva la República

01.10.2018 | 12:26
Girona commemora l'aniversari de l'1-O amb una concentració

Girona ha commemorat l'aniversari de l'1-O amb una concentració unitària a la plaça rebatejada com a U d'octubre.

Centenars de persones s'han concentrat des de les dotze del migdia en aquest punt de la ciutat.

Els congregats, convocats per les plataformes dels CDR i Girona Vota, clamen "Crits d'independència i els carrers seran sempre nostres".

En aquest acte s'hi preveuen diversos parlaments. Entre les autoritats assistents, a la primera fila s'hi troba el delegat del Govern català, Pere Vila.
Unes 3.000 persones, segons els organitzadors, s'han concentrat a la plaça U d'Octubre de Girona per commemorar l'1-O i reclamar que "s'obrin les presons".

Els assistents també ha demanat que es faci efectiva la República i han recordat a les institucions que "el poble mana, el govern obeeix".

A l'acte, convocat per Girona Vota, també hi han participat representants de diversos partits polítics, del Govern i també d'entitats i escoles que van partir la "violència policial" aquella jornada.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per la seva banda, ha afirmat que "tindrem la República catalans perquè ens ho vam guanyar l'1-O" i ha afegit que, encara que els amenacin amb querelles, mantindran la seva posició.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook