Unes 400 persones han tallat de dos quarts de set a les nou del matí les vies del TAV de Girona. Coincidint amb el primer aniversari del referèndum de l'1-O, el CDR havia convocat una trobada a les 6 del matí a la plaça U d'octubre i poca estona després s'han dirigit cap a l'estació del tren. Sota una pancarta on hi havia escrit "1-O exercim l'autodeterminació" han passat les barreres sota crits de "1 d´octubre ni oblit ni perdó" o "els carrers seran sempre nostres".

Poc després d'aquesta acció, els Mossos d'Esquadra han bloquejat els accessos a l'estació amb la intenció d'impedir que més gent se sumés al a convocatòria.

Vídeo: Així ha estat el tall de les vies del TAV a Girona el primer aniversari de l'1-O

Vídeo: Així ha estat el tall de les vies del TAV a Girona el primer aniversari de l'1-O

No és la primera vegada, que els CDR tallen les vies de l'AVE a la ciutat de Girona. Ja ho van fer el 8 de novembre de l'any passat durant la convocatòria d'una vaga general. En aquella ocasió van envair de forma massiva les vies i van bloquejar el trànsit ferroviari d'alta velocitat durant més de 12 hores.

Aquest tall d'avui de les vies del TAV ha generat, segons informa Renfe, que cinc trens - a dos quarts de nou del matí- es vegin afectats. Per tal que els viatgers puguin seguir els seus trajectes, la companyia recol·loca la gent en altres trens de mitja distància i regionals.

L'acció reivindicativa de vies s'ha donat per finalitzada pels volts de les nou del matí, després de gairebé tres hores de tall de la circulació del TAV a Girona. A dos quarts de deu, s'ha restablert la circulació d´Alta Velocitat Figueres - Girona - Barcelona, segons informa Renfe. En total, s'han vist afectat vuit trens a causa de la mobilització.

Unes 400 persones tallen les vies del TAV a Girona

Unes 400 persones tallen les vies del TAV a Girona

A partir d'aquí els concentrats s'han desplaçat a l'exterior de l'estació del TAV on s'han reunit amb un centenar de persones més a qui els Mossos i vigilants no han deixat entrar a dins durant l'acció reivindicativa.

Segona accció: a la seu de la Generalitat

Pels volts de dos quarts de deu, els CDR han fet pública la segona mobilització del dia a Girona: que consisteix en anar fins a la seu de la Generalitat a Girona per "demostrar al nostre Govern que som el poble i nosaltres tenim el poder", asseguren en la convocatòria.