El senador Quim Ayats va oficialitzar ahir la seva candidatura per ser cap de llista d'ERC per Girona a les municipals del 2019. Ayats va lliurar els avals necessaris per concórrer a les primàries que l'executiva local celebrarà avui i d'on ha de sortir el nom de l'alcaldable. És, de fet, l'única candidatura que s'ha presentat. El nom d'Ayats com a possible alcaldable ja el va avançar Diari de Girona en l'edició del 19 d'abril.

En una entrada a les xarxes socials, Ayats assegurava: «M'agradaria estar al capdavant d'aquest nou projecte, per al que em sento carregat d'il·lusió i amb molta energia!». Si surt escollit a les primàries, Ayats substituirà Maria Mercè Roca, que fa uns mesos ja va anunciar que no repetiria com a alcaldable i va lamentar que l'executiva local d'ERC li hagués retirat la confiança tant a ella com al seu equip.

La secció local d'ERC celebrarà avui una assemblea per escollir alcaldable per Girona a les municipals del 2019. I damunt la taula només hi ha un nom: el senador Quim Ayats, que ahir va oficialitzar la seva candidatura. «És la vostra confiança la que em dona força per fer aquest pas»,va dir el senador, a través d'una entrada a xarxes socials. Ahir era el darrer dia per presentar candidatura.

Les primàries d'ERC se celebraran al saló de descans del Teatre Municipal. Hi tenen dret a vot els militants, simpatitzants i aquells qui faci més de tres mesos que estiguin adscrits a la secció local d'ERC.

A més, també poden votar tots aquells majors de 18 anys que militin a les Joventuts d'Esquerra Republicana. L'executiva local d'ERC assegura que les primàries seran un «procés obert i transparent» que permetrà que l'entorn del partit a Girona triï «la persona més adequada per encapçalar el projecte polític» a la ciutat.

Quim Ayats, nascut a Girona el 1980, és membre de l'executiva d'ERC a la ciutat i actualment senador a Madrid. Va estudiar Ciències Econòmiques i Polítiques a la UdG, milita a les JERC i a ERC des del 2005 i va ser portaveu de les joventuts del partit a la ciutat. Al 2007, va ser escollit regidor a l'Ajuntament de Girona i, durant el darrer tripartit, va assumir l'àrea de Joventut fins al 2011.