L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'agredir sexualment la seva antiga parella el juliol del 2015. El ministeri fiscal l'acusa d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la violència sobre la dona, amenaces i agressió sexual en concurs amb un delicte de violació de domicili. Per tot això considera una pena de 18 anys de presó, mentre que la defensa en demana l'absolució en el que considera un relat que no s'ha pogut corroborar.

La fiscal relata als escrits que la nit dels fets l'home va acudir al domicili de la seva parella, amb qui havien deixat de conviure junts, després d'haver-la trucat fins a nou vegades. En no poder accedir-hi, va tirar la porta a terra d'una puntada i va immobilitzar la víctima, forçant-la a mantenir relacions sexuals amb ell fins a tres vegades. L'acusat també l'hauria amenaçat de mort, assegurant-li que si trucava a la policia i el ficaven a la presó, «quan sortís la mataria». Unes amenaces que, segons la fiscalia, ja s'havien produït un any abans, en un episodi a la Sala de Ball de Girona, quan el processat, després de veure com la dona parlava amb un dels cambrers, l'hauria amenaçat agafant-la del coll i donant-li un cop a la cuixa. La setmana posterior, l'home també hauria protagonitzat un aldarull a casa dels pares d'ella a Salt «amb la finalitat d'atemorir la dona i la seva família».

«Una parella normal»

Durant el judici, l'acusat va negar els fets a preguntes del ministeri fiscal, assegurant que les discussions que tenien eren com les «d'una parella normal». L'home també va explicar que les relacions que van mantenir al juliol havien «estat consentides» i que ell havia trencat la porta en sortir del domicili de la dona, però que per entrar disposava de la clau d'aquest. En el cas de la víctima, aquesta va optar per no declarar, concretant només que el 2015 encara eren parella quan van passar els fets recollits a la denúncia.