El Partit Popular Català (PPC) ha entrat al registre de la Generalitat a Girona una bandera espanyola per substituir la que els CDR van despenjar en el marc de les mobilitzacions per commemorar l'1-O. La vicesecretària general del partit, Concepció Veray, ha afirmat que ara el delegat del Govern, Pere Vila, no té excusa per continuar "incomplint la llei de banderes". "Ni que està a la bugaderia, ni que els hi van robar, aquí en tenen una per tornar-la col·locar d'aquí a un minut", ha afirmat. A més, Veray ha carregat contra Vila a qui ha acusat de mantenir un "silenci còmplice" amb els manifestants que van irrompre a l'edifici de la Generalitat.

"En comptes de ser còmplice dels CDR i de la violència agressiva que s'està instal·lant als nostres carrers, el que hauria de fer és estar a l'altura del càrrec i garantir la neutralitat de l'administració de la Generalitat", ha dit.

De fet, a banda de la instància (acompanyada de la bandera) registrada demanant que es torni a penjar la rojigualda, el PPC n'ha entrat una segona on insten Vila a eliminar "elements partidistes" de l'edifici, com llaços grocs o pancartes reclamant la llibertat dels "presos polítics". També li reclamen que deixin d'utilitzar la megafonia interna de l'edifici per convocar els funcionaris a la concentració de cada divendres.