El Ministeri de Treball ha posat a subhasta un local de la seva propietat situat a l'Eixample de Girona per quasi un milió d'euros. El sistema de venda serà per mitjà d'una subhasta i tindrà un preu de sortida de 922.800 euros. Es tracta d'un immoble situat en una planta baixa que ocupa uns 830 metres quadrats, amb entrades a la travessia de la Creu i a la Rutlla.

De fet, es tracta d'un espai format per quatre finques registrals juntes físicament. Antigament el local havia estat una de les seus de la Seguretat Social, fins que es va acabar traslladant a l'edifici de l'avinguda Josep Tarradellas, on hi ha la Tresoreria.

60 milions de pessetes

El local de l'Eixample va funcionar com administració número 2 de la Seguretat Social i hi havia el servei de la Unitat de Recaptació Operativa. L'adquisició d'aquest local i l'habilitació com a tal va suposar una inversió de 60 milions de pessetes i implicava el trasllat d'uns serveis que anteriorment havien estat al carrer Santa Clara. Al final, però, va acabar traslladant-se a la seu de la Tresoreria de la Segruretat Social de l'avinguda Josep Tarradellas, un immoble més gran i on podia compartir edifici amb serveis semblants.

Aquest nou equipament es va inaugurar l'any 1992 després de diversos retards, un dels quals motivats per problemes informàtics i un altre per les molèsties que causaven els sorolls dels aparells d'aire condicionat.

Cartells d'avís

De fet, a l'antic local de la Rutlla i la travessia de la Creu encara ara hi ha una placa que recorda l'antic ús del local i un cartell on s'explica que el servei s'ha traslladat al citat edifici, a tocar de les hortes de Santa Eugènia.

La subhasta es farà el 5 de novembre, precisament en aquest edifici de l'avinguda Josep Tarradellas, i els interessats en adquirir el local ja poden demanar visitar-lo. Les ofertes han de ser per escrit i s'han d'entregar amb un sobre tancat com a màxim el 2 de novembre.