La Guàrdia Civil de Girona celebrava aquest dijous la festa de la seva Patrona, la Verge del Pilar. Un acte que l'any passat es va suspendre després dels fets de l'1 d'Octubre. Aquest any la comandància estava plena de gom i el record dels fets de l'1 d'octubre s'ha passat per sobre i els discursos han tingut un caire positiu. Només n'ha fet referència i per sobre, el nou cap del cos a Girona, el Tinent Coronel, Josep Antoni Esteve Folch, que en el seu discurs de la celebració del Pilar recorava que es tornava a fer la diada «després del parèntesi de l'any passat, i no es va treballar per les raons conegudes»-

En l'acte, el discurs del Tinent Coronel ha tigut un caire positiu i ha apel·lat a la col·laboració policial i ha recordat que la Guàrdia Civil és un cos que hi està sempre «predisposat».

El subdelegat del Govern, Albert Bramon per la seva banda, ha recordat que cal estar «units» en el dia de la Hispanitat i que «això tb pot traslladar situació catalana actual». També relata que sempre ha donat suport a la Guàrdia Civil i que encara ara com a Subdelegat es troba que quan parla amb molts alcaldes li diuen «això amb Guàrdi civil no passava, o tant de bo hi hagués Guàrdia Civil», en referència a la presència del cos als carrers de les poblacions gironines.

Durant l'acte també s'ha fet entrega de medalles i condecoracions a membres del cos i d'altres forces policials així com persones de la judicatura, societat civil, entre altres per actuacions meritòries o per la col·laboració amb la Guàrdia Civil.

Un dels presents en l'acte, és el locutor de ràdio Jaume Teixidó Cullàs, a qui han entregat un diploma d'agraïment, per la seva col·laboració amb la Guàrdia Civil i per ser una de les veus que l'any 1952 sonava per la ràdio a Girona i un referent en comunicació.

Aquest ha agraït la mostra d'agraïment i ha lloat la tasca de la Guàrdia Civil i ha asseguren que diu als seus fills, que «mentres existeixi la Guàrdia civil, exisistirà Espanya».

Enguany també s'ha fet especial menció per part del cap de la Guàrdia Civil a Girona que fa 30 anys que les dones es fan incorporar al cos policial i que en l'actualitat a la província n'hi ha 42, desenvolupant diverses especialitats.

En l'acte hi havia presents representants de diverses forces policials, polítics dels partits del PSC, Ciutadans i PP. En canvi, no hi havia ningú de l'ajuntament de Girona present com a autoritat ni tampoc oficialment de la Policia Municipal de Girona.