Quatre menors immigrants han passat la nit de dijous a la comissaria de Vista Alegre de Girona. En un primer moment, eren cinc joves però un d'ells va entrar en un centre d'acollida de la Generalitat. La resta, joves d´entre 12 i 16 anys, han estat acollits pels Mossos a les seves dependències. En un espai, com denuncia el sindicat CAT, on els menors estan dormint-hi com «animals».

I és que segons explica la seva portaveu, María José Dávila, delegada del CAT a Girona, aquesta situació s´està repetint perquè «no hi ha cap protocol eficient de la DGAIA i permeten que els tinguem a les comissaries com animals».

I recorda que a Barcelona per exemple, s´ha hagut tancar aquesta setmana i desinfectar per sarna una comissaria ja que la malaltia la duia un migrant dels que hi portava dormint uns quants dies. A Girona també el mes de març hi va haver també un cas d´un jove que va passar la nit al calabós i que també estava infectat. Això va obligar que l´endemà s´hagués de deixar protegida tota la zona i el seu entorn per evitar qualsevol tipus de contagi. A més, es van col·locar rètols d'advertència pels agents.

Durant el matí de divendres els quatre joves estaven a l´entrada de la comissaria, en un espai que hi ha al vestíbul i envidriat.