La tercera edició del Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l'entreteniment de Girona, va obrir ahir les portes a les carpes de la Devesa amb una vuitantena d'expositors i un programa farcit d'activitats durant tres dies, amb una ampliació de la zona de videojocs. Com a novetat, hi ha una nova zona de restauració dedicada a la gastronomia oriental i una aula del te. Entre els visitants, algunes persones disfressades i sota la presència d'un drac Shenron.

Hi ha programades una vintena de conferències, més de 25 autors signant, 15 tallers, 20 actuacions, una desena d'activitats infantils, 15 projeccions i 4 exposicions. Ahir, la primera activitat va ser la inauguració de l'exposició Gols de tinta, que acosta el lector a través de la mirada de diferents dibuixants, il·lustradors i humoristes. El director d'art a King Games (Candy Crush), Renato Roldán, va oferir la conferència Fes-ho o no facis, però no ho intentis, que repetirà demà. Salva Espín, un referent en el món del còmic (és el dibuixant oficial de Deadpool i per les seves mans han passat personatges com l'Increïble Hulk, Spiderman o Lobezno), va explicar les seves vivències. La jornada va cloure amb un homenatge a Joan Antoni Poch (JAP), a qui es va distingir per la seva trajectòria.

Durant la jornada, alguns dels autors van signar obres, hi va haver tallers de dibuix i de paper, contes infantils xinesos, exhibicions d'arts marcials, màgia i projeccions. Avui a la tarda es preveu un concurs de cosplay (on els participants es disfressen dels seus ídols del còmic) i continuen les signatures d'autors, tallers, projeccions, conferències i l'opció de comprar en qualsevol dels expositors presents. Girocòmic tanca demà al vespre les portes.