L'Ajuntament de Girona ha obert un nou espai al web municipal per donar visibilitat a les entitats de la ciutat. La pàgina vol donar a conèixer quin és el teixit associatiu gironí en un espai virtual per a la promoció de les associacions on també poden difondre les activitats que organitzen.

Per tal de fomentar l'associacionisme ciutadà, la web posa a l'abast de tothom les dades contingudes en el Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament de Girona. El nou directori d'entitats permetrà buscar les entitats existents a la ciutat i classificar-les per àmbits d'actuació i per barris.

També hi haurà una agenda específica que recollirà les activitats i els esdeveniments que les associacions organitzen a la ciutat, a més d'informació que pot ser d'interès tant per a qui vol crear una associació com per a les entitats ja constituïdes que volen fer ús dels recursos municipals per desenvolupar les activitats que tenen previstes.

A la mateixa web s'ha creat un apartat específic de formació on les entitats trobaran la informació sobre els cursos que la corporació organitza per millorar el seu funcionament i un qüestionari web per participar en el disseny dels plans de formació. L'objectiu és incloure nous cursos i tallers que ajudin a resoldre els dubtes i necessitats que tinguin i facilitin eines per a la seva gestió interna o per a les activitats que desenvolupen a la ciutat.

"Aquest vol ser un espai per donar suport a l'associacionisme que ajudi a les entitats a incrementar la seva projecció pública, fent-se conèixer entre la resta de ciutadania i generant dinàmiques de cooperació i coordinació entre les pròpies entitats", ha ressaltat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso.

Berloso ha afegit que "és important la col·laboració de les entitats a l'hora de fer-nos saber qualsevol canvi en la seva organització, ja que és l'única manera de tenir el registre amb la informació al màxim d'actualizada i acurada possible".