El fiscal anticorrupció, José Grinda, va afirmar ahir que no té prou elements per imputar Carles Puigdemont en el cas Aigües de Girona. Grinda va explicar al programa Aquí, amb Josep Cuní de SER Catalunya que està investigant les irregularitats que hi ha hagut en la gestió de l'empresa mixta d'aigua potable a Girona, Salt i Sarrià de Ter per tal que s'aclareixi la gestió que s'ha fet durant anys i perquè acabi «augmentant la qualitat i baixant el preu de l'aigua».

La investigació sobre l'exalcalde de Girona pretén determinar si la pròrroga del servei de l'aigua es va fer correctament. En l'entrevista a l'emissora, el fiscal anticorrupció va apuntar que «ara mateix no tenim elements per imputar al senyor Puigdemont». En aquest sentit Grinda va afegir que en la pròrroga de la concessió hi pot haver hagut irregularitats però que no té proves que ho confirmin. La Guàrida Civil ha estat buscant documentació a les oficines d'Aigües de Girona i a l'ajuntament en dues ocasions i sempre han demanat papers de l'etapa de Carles Puigdemont. Unes operacions qualificades com a «xou mediàtic» per l'actual alcaldessa, Marta Madrenas.

El cas del 3%

El fiscal anticorrupció es va fer càrrec d'aquest cas el juliol de 2017, quan van advertir de la possible relació entre el cas de l'anomenat 3% de presumpte finançament irregular de CDC, que porta un jutjat del Vendrell i l'Ajuntament de Girona perquè hi apareixia un element en comú que és la consultoria a qui Carles Puigdemont, quan era alcalde de Girona, va encarregar l'auditoria sobre la gestió d'Aigües de Girona. Puigdemont va encarregar aquest estudi a Efial per determinar, precisament, si en el passat s'havia fet tot de manera correcta.

Aquella pròrroga va encetar una polèmica perquè Puigdemont va ser acusat de desviar diners per comprar la col·lecció d'art de Santos Torroella, que inclou algunes peces de Dalí, Miró i Picasso. Aquests quadres s'han d'acabar exposant a la Casa Pastors, a la plaça de la Catedral, dins d'un gran museu d'art contemporani.

De fet, la gestió de les aigües també està essent investigada el jutjat de Girona és la gestió d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià, i especialment la de Girona SA -que és la part privada que té el 90% d'Agissa-, i que el jutge va apartar de la gestió fa uns mesos. Ara mateix, la porten els tres ajuntaments després que el titular del jutjat número 2 de Girona, Manuel Marcelo va aceptar que se'n fessin càrrec com a administradors judicials.