23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

Una placa recorda el lloc on va néixer el xuixo de Girona

S'ha instal·lat al carrer de la Cort Reial número 15, on hi havia la Pastisseria Puig

23.10.2018 | 17:19
Una placa recorda el lloc on va néixer el xuixo de Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha presidit aquesta tarda l'acte de descoberta de la placa commemorativa del lloc on va néixer el xuixo ara fa cent anys, al carrer de la Cort Reial número 15. Aquesta iniciativa dóna el tret de sortida oficial a l'Any del Xuixo, que el consistori gironí impulsar per visibilitzar i posar en valor aquest dolç típic de la ciutat que enguany celebra el centenari.

La plaça s'ha col·locat al número 15 del carrer de la Cort Reial, lloc que havia ocupat el 1918 l'obrador de la pastisseria de la família Puig. Allà va ser on Emili Puig i un refugiat francès de la Primera Guerra Mundial van crear aquesta pasta farcida de crema que ha esdevingut un element tradicional de la ciutat.

"L'acte d'avui és un reconeixement a un producte únic i propi de la gironitat, que enceta l'any de la commemoració d'un centenari que vol ser un centenari viu, perquè volem animar tothom, comerciants, restauradors i establiments, a sumar-s'hi i explicar Girona a través del xuixo", ha destacat Madrenas.

A l'acte d'aquesta tarda hi han assistit diversos regidors i regidors de l'Ajuntament; el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; el comissari de l'Any del Xuixo, Salvador Garcia-Arbós; el president del Gremi de Flequers Artesans de Girona, Àngel Segarra; el president del Gremi de Pastissers de Girona, Jordi Gironès; el pastisser Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca, i diversos familiars d'Emili Puig, com la néta, Angelina Puig, i la seva besnéta, Caterina Salamià.

L'Any del Xuixo es promocionarà a través de les xarxes socials, sobretot a Instagram, amb l'etiqueta #anyxuixo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit