Benvinguts a les Fires de Sant Narcís. La ciutat de Girona obre avui les portes a 10 dies de festa amb més de 250 activitats programades per a aquesta edició. Un any més, l´Ajuntament aposta per fomentar la participació dels diferents barris de la ciutat incorporant noves propostes a la Festa Major dels Quatre Rius, en la segona edició de la iniciativa.

Una tronada en homenatge als Quatre Rius, que es farà prèviament a la gimcana de demà; el primer Campionat de Bitlles Catalanes, que es farà el dia de Sant Narcís (29 d´octubre), i la primera Pujada a Sant Miquel, que va tenir lloc el passat 21 d´octubre, són les noves activitats d´aquesta edició. Enguany, a més, la Cursa de Rutlles formarà part també dels Quatre Rius. Aquesta és una competició festiva formada per diferents activitats que permeten als participants dels quatre grups obtenir punts per guanyar el rànquing final.

Els barris seran també els protagonistes de les atraccions sostenibles, tal com havia passat en les darreres edicions de les Fires. Així, es podrà gaudir d´aquest tipus de proposta al passeig de Ramon Berenguer II, al barri de Sant Narcís; a la plaça de Pere Calders, al barri de Can Gibert del Pla; a la plaça de la Ciutat de Figueres, al barri de Montilivi, i al centre cívic Ter, al barri de Domeny-Taialà. «La cultura popular és el fil conductor de la programació de les Fires de la ciutat, ja que és el que ens identifica i ens fa singulars, amb clar accent de ciutat i de país. La proposta que presentem destaca, a més, per ser inclusiva, familiar, propera, per la grandíssima participació de les entitats de la ciutat en l´organització i per l´acostament als barris de la ciutat», va ressaltar l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la presentació dels actes.

Una altra de les principals novetats d´aquesta edició de les Fires de Sant Narcís és la programació de dia de l´envelat de la plaça de Miquel de Palol. A més dels tradicionals concerts i balls d´orquestres, l´envelat acollirà enguany activitats infantils i familiars el divendres 2 de novembre, com un espectacle de circ i un de titelles, a més de propostes integradores de les diferents cultures que formen la societat gironina, com la dansa del lleó de l´Associació per al Desenvolupament d´Empreses Xineses i un espectacle de percussió i danses a càrrec d´Arrels Africanes.«M´agradaria destacar el caràcter inclusiu i integrador amb totes les cultures que formen part de la societat gironina de les Fires d´aquest any, com ho demostra l´intercanvi cultural que suposarà incloure espectacles d´arrels xineses i africanes a la programació d´enguany», va explicar la regidora d´Igualtat, Drets Socials i Habitatge, Salut i Seguretat en el Treball i Dinamització del Territori de l´Ajuntament de Girona, Eva Palau.

L´entitat Diables de l´Onyar serà protagonista de les Fires de Sant Narcís d´aquest any per tres motius. El primer, perquè celebren el trentè aniversari; el segon, perquè el cartell guanyador de l´edició d´enguany els ret un homenatge, i el tercer, perquè seran els pregoners de les Fires de Sant Narcís d´aquest any. Pel que fa al cartell, la imatge és obra de la jove dissenyadora ­gironina Cristina Culubret. El disseny gràfic -un dibuix- mostra tres dels diables -un dels quals, de la banda de música- participant al correfoc, amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu al fons.