n La música és sempre un dels pilars fonamentals de les Fires de Sant Narcís de Girona. Enguany, el públic podrà gaudir d'una seixantena de concerts repartits en diferents espais de la ciutat. Tot i que l'epicentre de la festa serà l'escenari de La Copa (veure ampliació a la pàgina 18), la programació musical de la Festa Major de Girona s'estén més enllà d'aquest espai. L'envelat de la plaça de Miquel de Palol, la Copeta, les escales de la Catedral, la plaça de l'1 d'Octubre de 2017, la plaça del Vi, l'Estació Espai Jove, la plaça de l'Assumpció i l'Auditori de Girona són els altres indrets que acolliran actuacions musicals durant les Fires de Sant Narcís.

La regidora de Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, va destacar durant la presentació de les actuacions musicals que «la programació és molt diversa, amb diferents registres musicals, perquè des de l'organització perseguim l'objectiu que tothom pugui participar a les Fires, trobar-hi un espai i sentir-s'hi a gust». La regidora també va remarcar que les Fires de Girona «segueixen sent la Festa Major de tardor de Catalunya i que, per aquest motiu, molts grups les escullen com a escenari de presentació del disc o de cloenda de gira».

plaça de sant feliu

A l'escenari de Sant Feliu cal destacar les actuacions de Nyandú (dissabte, 27 d'octubre) i Joan Colomo (diumenge, 28 d'octubre), que presentaran els seus nous treballs.

La banda de la Torre d'Oristà, Nyandú, nascuda el 2010, actuarà a Girona per presentar el seu tercer treball: Fernando Rogelio Estévez. L'àlbum, estrenat al passat Mercat de la Música Viva de Vic, arriba després de gairebé quatre anys de silenci discogràfic.

Per altra banda, Joan Colomo presentarà L'Oferta i la Demanda, un disc que gira entorn del capital, de l'economia i de com els diners afecten les persones. Aquest és el sisè disc en solitari de Colomo i arriba dos anys després d'editar Sistema.

També actuaran a l'escenari de Sant Feliu la Black Music Big Band (dissabte 3 de novembre), que oferirà un repertori especial per les Fires revisitant els temes clàssics de la Motown. A més, també s'estrenarà en exclusiva el nou espectacle de Los Mambo Jambo (divendres 2 de novembre), Los Mambo Jambo Arkestra, una proposta que portarà dotze músics a l'escenari de Sant Feliu.

envelat de la plaça

de miquel de palol

la copeta

A través de la música, l'humor i acompanyats per projeccions anatòmiques sorprenents, l'espectacle de Xiula combina les noves cançons amb alguns temes clàssics del grup. Els membres de la banda s'enfrontaran al sucre, vibraran amb els polls, gaudiran d'una meditació màntrica col·lectiva, rapejaran sobre la verdura i el peix, i tractaran altres temes que afecten a tots i totes, com els mocs o les pantalles.

auditori de girona

L'Auditori també acollirà el concert de Rosario (dimecres, 31 d'octubre), que presentarà a Girona el seu últim disc Noches de gloria; i Albert Pla (divendres, 2 de novembre). «Tinc por de tot»: en aquesta frase es condensa l'últim espectacle d'Albert Pla. Enmig d'un immersiu desplegament audiovisual, el cantautor repassa totes les pors que ens acompanyen al llarg de la vida, fins i tot més enllà.

altres espais

La plaça de la Santa Susanna acollirà demà el concert de bandes amb Girona Banda Band i la Unió Musical de Marratxí.