L'escalinata de la Catedral de Girona serà l'escenari demà d'un dels reptes físics més exigents mai plantejats a la història de l'acrobàcia: la parella d'artistes peruans Pablo Nonato y Joel Yaicate, coneguts mundialment amb el nom artístic de Duo Vitalys, intentaran batre el record d'ascens en equilibri de cap a cap (el portor sosté amb el cap el seu company en posició invertida mentre puja escales) que avui ostenta la parella d'artistes vietnamites Giang brothers.

Quan els Giang varen batre el record a Girona la seva proesa va registrar més de 80.000 reproduccions a les xarxes i fou un dels elements de promoció de la ciutat més importants de l'any.

El gran repte precedirà les 12 representacions de la nova producció de Circus Arts Foundation: el Circ Charlie Rivel, a la Cúpula de les Arts de la carretera Barcelona.

L'espectacle, creat exclusivament per a les Fires de Girona, ja ha superat les 4.000 entrades venudes i en el muntatge el Duo Vitalys estarà acompanyat d'altres 22 artistes internacionals, una selecció de les primeres figures dels grans circs europeus, i l'orquestra titular del prestigiós Cirque d'Hiver Bouglione de Paris sota la batuta de Pierre Pichaud. Feia més de 40 anys que un circ per a fires no anava acompanyat d'una orquestra en viu.