El lloguer mitjà a Girona ciutat ha pujat durant el darrer trimestre i ara ja se situa en 580 euros. Això suposa que els arrendaments gairebé es trobin a nivells d'abans de la crisi (és a dir, durant el període 2007-2008). Segons recull l'informe que periòdicament elabora la Cambra de la Propietat Urbana, i que analitza l'evolució dels preus trimestre a trimestre, d'ençà d'aquest juny llogar un pis a la ciutat costa, de mitjana, 30 euros més. L'estudi també recull que la situació que viu Girona contrasta amb la resta de ciutats i zones analitzades. I és que, tant a Figueres com a Olot i a la zona costanera del Baix Empordà, al llarg d'aquest 2018 els preus del lloguer s'han estabilitzat.

L'informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona analitzat el preu mitjà dels lloguers trimestre per trimestre. S'hi recullen dades de Girona ciutat, de Figueres, d'Olot i de dos municipis de la Costa Brava. En concret, Palamós i Sant Feliu de Guíxols (tots dos, al litoral del Baix Empordà).

Segons recull l'estudi, a dia d'avui a Girona ciutat el lloguer mitjà se situa en 580 euros. Són 30 euros més del què es pagava fins al mes de juny. És a dir, que durant aquest tercer trimestre del 2018 els preus s'han apujat gairebé un 5%. L'informe no entra a diferenciar per barris ni per tipologies de pisos, sinó que a l'hora d'establir aquesta mitjana, només fa referència als preus que apareixen als contractes.

De les dades sí que se n'extreu, però, que els preus a Girona ciutat cada cop més se situen a nivell dels que hi havia abans de la crisi. I és que, com recull la Cambra, entre el 2007 i principis del 2009, els lloguers es van situar "en màxims", amb un preu mitjà de 600 euros.

L'informe constata, doncs, com el preu dels arrendaments a Girona ja pràcticament ha deixat enrere les davallades que va experimentar durant els anys 2009 i 2012 (quan els lloguers, de mitjana, van arribar a abaixar-se fins a 100 euros mensuals). "El preu actual recupera gran part d'aquesta disminució", recull l'estudi trimestral de la Cambra de la Propietat Urbana.

Contrast amb la costa i l'interior

La situació que viu Girona ciutat contrasta, però, amb l'interior i la costa de la demarcació. I és que aquí, tant durant aquest darrer trimestre com pràcticament al llarg del 2018, els preus s'han estabilitzat. I aquesta situació es viu tan a Figueres com a Olot i a la zona costanera del Baix Empordà.

A la capital de l'Alt Empordà, per exemple, durant el darrer mig any el preu mitjà del lloguer no s'ha mogut dels 450 euros. I a Olot, com recull la Cambra, "ja es porten fins a quatre trimestres consecutius amb els preus estabilitzats en els 400 euros".

Per últim, després que durant l'any passat tant Palamós com Sant Feliu de Guíxols registressin increments del lloguer d'un 10% de mitjana, al llarg d'aquest 2018 els preus del lloguer en aquesta zona costanera es mantenen a l'entorn dels 500 euros.