Com vau rebre la notícia?

Amb molta sorpresa. En cap moment pensàvem que seríem els pregoners perquè crèiem que això es decidia mesos abans. És un autèntic honor i a la vegada una responsabilitat molt gran representar els 30 anys de la colla. Agafem l'encàrrec amb molta il·lusió i respecte.

Serà un pregó amb molt de foc?

Només podem dir que hi haurà foc i serà molt gamberro, tal com som nosaltres. El pregó també tindrà un punt transgressor perquè és part de la nostra identitat.

Què fa especial els espectacles dels Diables de l'Onyar?

La seva innovació. Cada any presentem un xou nou i donem molta importància a l'argument de l'espectacle. A més, cada temporada intentem estrenar una nova bèstia.

Els nostres espectacles s'allunyen dels tradicionals correfocs que compten amb el ball del drac. El nostre xou té un punt de follia propi de la nostra colla. El públic mai sap el que vindrà a la següent plaça o correfoc.

Quin tipus d'espectacle veurem demà al correfoc de Girona?

Presentarem l'espectacle que estem fent aquesta temporada des del mes de maig a diferents poblacions de Catalunya. Però l'actuació de Girona serà especial. Hem preparat coses noves per celebrar els 30 anys dels Diables de l'Onyar. Per exemple, comptarem amb la col·laboració d'exmembres de la colla que faran diferents performances al llarg del recorregut.

I l'espectacle final del correfoc també és nou. L'hem preparat amb la voluntat de transmetre els fets més significatius que han passat al llarg d'aquests 30 anys de la colla.

I el dissabte 3 de novembre la colla infantil, els Trons de l'Onyar, seran els protagonistes del correfoc adreçat a les famílies.

Sí, aquest serà el segon any que fem aquest correfoc. El recorregut serà més llarg que l'any passat perquè hi haurà més nens i això requereix més foc i, per tant, més espai. Aquest any, a més, els nens han pogut dissenyar el propi espectacle del correfoc.

Participeu d'alguna altra forma a les Fires de Girona?

Sí, també participem a l'inici de la festa amb l'anella de foc, que es fa després del pregó i consisteix a unir els diferents punts de la ciutat amb un castell de foc. A banda, també participem a la Drakofarra i tenim una barraca a les Fires.