El treball en xarxa ha estat el tema central de la tretzena edició de la jornada de formació per a bibliotecaris escolars que organitza anualment l'Ajuntament de Girona. L'esdeveniment va tenir lloc dimarts passat, dia 23 d'octubre, a la biblioteca Salvador Allende.

L'Ajuntament organitza aquesta jornada amb l'objectiu d'oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels centres educatius de la ciutat. Aquest any l'objectiu ha estat promoure la creació d'una xarxa de biblioteques escolars de ciutat que afavoreixi el treball cooperatiu, la col·laboració, l'intercanvi i la comunicació entre les biblioteques escolars. A partir de la jornada i la formació posterior, aquells centres interessats en participar activament en la creació de la xarxa treballaran conjuntament amb l'Ajuntament per fer-la realitat.

La ponència principal va anar a càrrec del director de la biblioteca de l'Ateneu Barcelonès i coordinador del projecte «Biblio(r)evolució» de la Fundació Jaume Bofill, Àlex Cosials, que amb el títol Imaginem una biblioteca escolar... conjuntament! va presentar un ventall de pràctiques per treballar en xarxa.

La segona part va ser dinamitzada per Oriol Ripoll, especialista en jocs i gamificació i col·laborador del projecte Biblio(r)evolució.