L'Ajuntament ha anunciat els primers canvis en els actes pel dia d'avui per culpa de la pluja. En concret:

La jornada castellera ha estat desconvocada per culpa de la pluja. Tant les entitats com l'ajuntament han aguantat fins a última hora però la meteorologia ha estat molt poc benèvola i no ha deixat celebrar un dels actes més esperatsde fires.

A més dels castells a la Plaça del Vi, també s'ha modificat la programació d'aquests actes programats per avui:

Els titelles "Perico sense por" es traslladen al pati de l´escola Eiximenis

Les sardanes de la tarda, si plou, seran a l'envelat de Miquel de Palol

Les Lluminàries de Fires es faran encara que plogui

Primer dia de Fires passat per aigua

Bona part dels actes programats a l'aire lliure per a la primera jornada de les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona van haver de ser suspesos o canviats de data a causa de la intensa pluja que durant bona part del dia va caure ahir a Girona. Altres es van poder canviar de recinte per fer-los a cobert i els que ja s'havien de fer en recintes tancats es van desenvolupar amb normalitat.

Després d'una primera nit de festa amb poc rastre de pluja, ahir el dia es va aixecar amb el cel ben opac de núvols i amb precipitacions constants durant tota la jornada. El mal temps va obligar l'Ajuntament de Girona a valorar si continuar o no amb els actes programats per les Fires de Sant Narcís, molts dels quals tenien lloc a l'exterior.

A través de les xarxes socials, el consistori va anar informant d'alguns canvis, marcats principalment per la suspensió de les activitats que es realitzaven a l'aire lliure. «Hem intentat donar el màxim de normalitat al dia, intentant anul·lar coses i canviant-les de data», reconeixia la regidora de Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau. Ella mateixa precisava que es procura no cancel·lar res definitivament, sinó donar als actes una altra data per la setmana vinent.

Eva Palau també explicava a mitja tarda que en principi es mantenen la majoria d'actes previstos per avui, tot i que hi pot haver canvis en funció de l'evolució del temps.

Principals canvis

Divendres al vespre es van començar a fer públiques les primeres modificacions de l'agenda de les Fires. Pel risc de pluja, ja es van ajornar dos dels actes més populars de les festes, el correfoc i la tronada, que s'havien de realitzar ahir i que s'han traslladat a dissabte vinent.

El primer acte d'ahir que es va anul·lar van ser les Matinades amb la Fal·lera Gironina. Altres actes que ahir al matí es va suspendre són el Concurs de Paletes, la Gimcana Fotogràfica de l'AV Pla de Palau, la botifarrada de l'ANC, el concert de Xiula, el concert de Laundry el Rumbero, la Gimcana de Festa Major dels 4 Rius a l'envelat i l'intent de superar el Récord Guiness en ascens per escales en equilibri de cap a cap del Duo Vitalys del Circ Charlie Rivel a l'escalinata de la catedral de Girona, ajornat fins demà dilluns i, si no és possible, per l'endemà

La Penjada de mosques s'havia de fer sota les voltes del Centre Cívic, però finalment es va cancel·lar. També es van anul·lar els Tastets de Rugbi i el Circuit d'aventura mentre que el «Vermut Rock: Silverflame» es farà avui. Precisament un dels actes anul·lats del primer diumenge de Fires és el 7è Trofeu de Bèlit pel mal estat del camp, a l'espera de tenir nova data.