Els peruans Duo Vitalys (Pablo Nonato i Joel Yaicate) han batut el rècord Guinness de pujar esglaons cap en cap (una modalitat en equilibri en què el portor sosté amb el cap el seu company en posició invertida mentre puja escales).

Han pujat 99 esglaons en menys d'un minut, superant la marca de fa dos anys d'una parella vietnamita (Giang Brothers), que en va pujar 90 (totes les corresponents a l'escalinata de la Catedral).

El rècord consistia en ascendir quants més esglaons millor en un minut. I han escollit les escales de la Catedral de Girona. Ho han aconseguit en 53 segons, malgrat que el temps no era l'important.

Com que fa dos anys es van pujar els 90 de l'escalinata, se n'ha hagut de posar 9 d'extres.

L'organització anava a càrrec del Circ Charlie Rivel. Per ser validable, calia disposar de cronometradors oficials (a càrrec del GEiEG), un enginyer i gravació en directe initerrompuda, entre altres.

En secret, dies abans s´havien entrenat al lloc del rècord. I mesos abans al seu país. L´únic dubte eren els darrers nou esglaons, molt diferents als altres. El president de la Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, es mostrava confiat amb el repte dels forçuts equilibristes. Sabia de la seva fortalesa. Només els nervis del dia clau podien fer perillar el rècord.

L'intent de rècord s'havia de portar a terme aquest dissabte, però les inclemències meteorològiques, van obligar a suspendre moltes de les activitats de Fires i aquesta es va ajornar al dia d'avui.

Aquest és el repte que precedirà la nova producció de Circus Arts Foundation: el Circ Charlie Rivel, que arribarà a la Cúpula de les Arts aquest mateix dimecres. L´espectacle, creat únicament per les Fires de Girona, tindrà fins a 12 funcions i comparà amb grans artistes dels principals circs europeus. Fins al moment ja s´han superat les 4.000 entrades venudes.