El bisbe de Girona, Francesc Pardo, s'ha mostrat contrari que dictadors com Francisco Franco siguin enterrats a l'interior d'esglésies o basíliques, ja que se'ls pot relacionar amb "llocs d'honor", i considera que les seves restes haurien de traslladar a un cementiri.

En una entrevista a la Cadena Ser Catalunya, el bisbe ha dit que, tot i que "tota persona té dret a ser enterrada", entén que si un dictador és sepultat en "un lloc de fàcil visita", com una església", pot resultar "inacceptable per a la població".

Per Pardo, que és Bisbe de Girona des de 2008, no seria correcte enterrar Franco en un temple religiós "especialment si la població ha patit les conseqüències del dictador", encara que aclareix que "seria diferent" si es decidís enterrar en un cementiri situat al costat d'una església.

La família de Franco ha mostrat la seva voluntat d'enterrar el dictador a la catedral madrilenya de l'Almudena després que el Govern hagi decidit exhumar les seves restes de la Vall dels Caiguts.

Sobre la voluntat de la família de Franco, el bisbe ha reconegut que, en haver col·laborat en la construcció del panteó de l'Almudena, tindria "cert dret de dipositar les restes del dictador en aquest espai".

Pardo ha constatat que "hi ha un xoc entre la voluntat del Govern i la de la família", i per això seria positiu que "les dues parts arribessin a un acord".