L'Ajuntament de Girona ha decidit posar punt final a l'aparcament desmesurat de cotxes a tort i a dret a l'entorn a la font del Ferro, en plena vall de Sant Daniel. Fa uns dies, s'han instal·lat diverses tanques de fusta en punts estratègics per evitar que els vehicles puguin arribar en determinats punts on, per lògica, no s'hi pot estacionar cap cotxe però que tot i així se n'hi poden trobar habitualment, sobretot els caps de setmana.

Es tracta d'un dels paratges de la vall més concorreguts pels ciutadans de Girona per fer-hi un àpat i passar el dia en plena natura. Fa uns anys, l'Ajuntament va millorar l'entorn de la font del Ferro habilitant un punt per deixar-hi el cotxe, a escassos cent metres de l'espai on hi ha les barbacoes, taules, cadires i la mateixa font.

En aquest punt hi ha espai per a una desena de vehicles. Sovint, però, es podien observar cotxes en molts altres indrets, a més d'aquest habilitat expressament. Un dissabte o un diumenge s'hi podien comptar una trentena de vehicles en marges de camins o entre els arbres, fins al punt que podien arribar a complicar el trànsit en vials que, en realitat, són prou amples. Tot per estalviar-se caminar uns metres.

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, lamenta haver hagut d'arribar a aquest extrem, però considera que no hi ha hagut altre remei: «Són mesures que hauríem preferit no haver d'executar». No obstant això, indica que per culpa de «l'incivisme d'algunes persones, l'Ajuntament ha hagut de col·locar tanques».

El representant municipal gironí recorda que aquesta actuació ha de servir també com a «missatge últim» per als ciutadans que «la majoria de vegades no és necessari accedir amb vehicle privat».

La massificació d'aquest punt ha provocat que en més d'una ocasió s'acumulessin grans quantitats de deixalles a tota la zona i que els veïns de la vall de Sant Daniel es queixessin per la manca de neteja i d'incivisme i apuntessin que la font del Ferro és com «el lavabo de Girona».