L'Ajuntament de Girona bonificarà l'impost sobre els béns immobles (IBI) a les persones propietàries que cedeixin el seu habitatge desocupat a la borsa de mediació per al lloguer social del consistori. Aquesta iniciativa es portarà a terme a través d'una nova línia de subvencions, les bases de la qual s'han aprovat avui inicialment a la Junta de Govern Local.

Podran sol·licitar la subvenció de l'IBI totes les persones, físiques o jurídiques, que siguin propietàries d'habitatges que actualment es trobin desocupats i que posin a disposició de la borsa aquest habitatge. També podran gaudir dels ajuts les persones propietàries que ara mateix ja tenen l'habitatge cedit a la borsa de mediació.

"L'accés a l'habitatge és un dels principals reptes que tenim a Girona i a tot el país, per això des de l'Ajuntament estem engegant accions que ens permetin ampliar el parc públic d?habitatge a la ciutat. Aquesta mesura que hem aprovat avui té com a finalitat incentivar l'aportació dels habitatges buits per part de les persones propietàries a la borsa de mediació per al lloguer social de l'Ajuntament de Girona", ha explicat l?alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Un cop estiguin aprovades definitivament les bases, es farà pública la convocatòria amb els detalls de la subvenció per al proper any, en què hi haurà, entre d'altres, el percentatge d'IBI que es bonificarà.