Aquest vespre ha començat l'extracció de mostres de l'asfaltatge del carrer de Barcelona de Girona per comprovar quina és la quantitat d'amiant que hi ha. Els treballs, que duraran tres dies i es faran de set de la tarda a onze de la nit per reduir les afectacions al trànsit, serviran per extreure mostres de vint punts del carrer, des de la ronda Ferran Puig fins a la zona de l'Avellaneda. El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha explicat que calculen que tindran els resultats en un mes i que a partir d'aquí decidiran quines actuacions cal fer.

Alcalà ha explicat que els treballs s'estan portant a terme amb totes les precaucions possibles i amb mesures de seguretat molt estrictes per evitar aixecar pols, que és el que podria ser més perillós.

L'amiant es va detectar al carrer de Barcelona l'any 2009, quan se'n va voler fer un reasfaltatge. Des de llavors, però, mai s'ha estudiat quina quantitat n'hi ha. Ara, aquests treballs serviran per identificar el contingut i la quantitat d'amiant que hi ha a cada mostra, la profunditat de l'amiant respecte la calçada i el gruix de les capes d'asfalt que continguin aquest material, molt comú en l'asfaltatge de fa unes dècades.

L'Ajuntament de Girona ha adjudicat els treballs s'han adjudicat a l'empresa Germans Cañet Xirgu per un import d'11.028,36 euros.