El grup municipal d´ERC-MES a l´Ajuntament de Girona ha registrat una moció, que presentarà al proper ple, per tal que el consistori posi en marxa un pla de gestió del risc de l´arbrat. La regidora Maria Mercè Roca ha explicat que "en els darrers dos anys s´han produït diversos accidents derivats de fenòmens naturals força intensos com fortes ventades, pluges contundents o pedregades". La coalició ha registrat alguns dels incidents, com ara la caiguda de branques o d´arbres als Jardins de la Infància, a l´avinguda Lluís Pericot o a la Pujada de les Pedreres. En aquest darrer cas, exposa Roca, "va caure un pi sencer sobre la vorera, però afortunadament no vam haver de lamentar cap víctima".

Segons la representant d'ERC-MES, "és impossible prevenir tots els incidents, però sí que amb un bon protocol podem minimitzar els riscos i evitar que algun dia haguem de lamentar males notícies". "A Girona ja tenim un Pla de control del risc de l´arbrat, però es limita únicament a la Devesa, i té per objecte detectar i corregir la problemàtica que afecta als plataners del parc", afegeix. Per aquest motiu, la coalició proposa un pla a nivell de ciutat "que estableixi un mètode de control del risc, que inclouria la creació de fitxes de treball o la formació en anàlisi visual per als tècnics de jardineria, entre altres punts".

El pla hauria de contemplar "la detecció de situacions previsibles, la valoració de la probabilitat de produir danys i la seva magnitud, així com establir un protocol amb les actuacions més idònies en les zones arbrades". La portaveu del grup conclou que "amb una bona gestió de l´arbrat, els ciutadans i ciutadanes podrem gaudir millor i amb més seguretat de la qualitat ambiental que ens proporcionen els elements arboris i del medi ambient urbà".