El grup promotor del sindicat de llogateres i llogaters de Girona ha organitzat per aquest dissabte un acte que servirà de "trobada zero, de punt de partida", per començar a organitzar-se. Serà a la plaça Assumpció de Sant Narcís a partir de les 11 del matí.

Els impulsors ressalten que som un grup de persones que estem preocupades i preocupats per la situació actual de l'habitatge al nostre país, i en concret a la ciutat on viuen, Girona. S'han decidit organitzar en viure i patir "una important pujada dels preus dels lloguers, i una evident dificultat per accedir a l'habitatge d'aquesta tipologia".

En la trobada hi haurà representats de la PAH Gironès, la Plataforma + Barri - Pisos Turístics i el Sindicat de Llogateres i Llogaters de Barcelona, que explicaran la situació actual i quines respostes hi estan podent donar. També hi serà l'advocada Montserrat Vinyets per introduir en el debat sobre les responsabilitats jurídiques. Per últim, hi haurà un espai de debat de casos i opinions

El sindicat té objectiu ser "un espai comú per a tothom que sigui llogater de la ciutat per tal de crear una xarxa de veïns i veïnes afectats per les diverses problemàtiques" relacionades amb les condicions dels lloguers. La trobada s'organitzarà en tres blocs principals.Tres blocs

El primer, un anàlisi de la situació del lloguer no només a Girona sinó en clau de país per tal de discutir quines són les polítiques de lloguer que es duen a terme a Catalunya. Comptarà amb la presència de la plataforma "+ Barri - Pisos Turístics" i també amb l'experiència del Sindicat de Llogaters de Barcelona.

La segona part de la jornada consistirà en radiografiar les diverses responsabilitats jurídiques que afecten a les llogateres i s'obrirà un espai de debat per tal de resoldre possibles dubtes legals dels participants. Aquesta secció estarà dinamitzada per Aliou Diallo i comptarà amb la presència de Montserrat Vinyets, advocada.

Per últim, es tancarà l'acte amb una assemblea de casos perquè tots els participants puguin expressar els seus dubtes i opinions, col·locant la primera pedra per la futura creació d'un Sindicat de Llogateres de Girona.

En un comunicat, ressalten que "Molts llogaters es veuen obligats a marxar de la ciutat o a buscaralternatives d'habitatge. Per això, l'acte del proper 10 de novembre vol reivindicar que #AGironaensquedem".